Historie

Historie

Klubnavnet HEP er ikke helt almindeligt. Det er opstået af stifternes fornavne: Henning Kragh Petersen, Erik Kragh Petersen og Poul Recke. Poul fik et bordtennis sæt i julegave, og det hele endte med stiftelse af en bordtennisklub, der i 1958 tilmeldte sig i FBTU.

Fra 1968 og fire år frem spillede HEP i damedivisionen med en 5.plads som bedste resultat. Hovedaktørerne var Minna Henriksen og Ruth Knudsen. Ruth Knudsen opnåede i alt 9 fynske mesterskaber. Minna Henriksen, der fortsatte i OBC/Smedegården, blev FM-seniormester 18 gange. Som ungdomsspiller i HEP blev Minna Henriksen 3 gange dansk mester og 5 gange provinsmester.

Bedste holdresultat for klubbens herrer var i 1972, hvor Jørgen Peder Henriksen, Ole Brandt og Per Dupont gæstede danmarksserien i én sæson.

Tidligere var HEP’s invitationsstævner noget man talte meget om på Fyn- også om hyggefesterne bagefter. Fra 1961-79 blev stævnet årligt afholdt, først på Hotel Ringe senere på skoler. I 1989 holdt man igen et stævne- et enestående jubilæumsstævne- på Ringe Kost-Realskole.

ÆRESMEDLEMMER

Bjørn Andersen
Henning Kragh Petersen
Erik Kragh Petersen
Poul Recke
Minna Henriksen
Jørgen Hansen
Peter Jessen
Djohn Sørensen